Saturday, February 20, 2016

AKHIRNYA !! Status Terakhir Datuk Aliff Syukri Ini Jawab Segala Persoalan. Inilah Pengakhiran Cerita...!!

Akhirnya Status Terakhir Datuk Aliff Syukri Ini Jawab Segala Persoalan. Inilah Pengakhiran Cerita...


Sejak kebelakangan ini kita banyak disajikan kononnya rumah tangga jutawan kosmetik terkenal, Datuk Aliff Syukri Kamarzaman dengan isterinya Datin Nur Shahida goyah.

Namun, hari ini pengasas produk kesihatan dan kecantikan D'Herbs itu tampil memuatnaik sebuah status di laman Facebooknya bersama sekeping gambar beliau sedang meluangkan masa makan bersama isterinya.

Gambar berkenaan sekali gus menepis dakwaan khabar angin sebelum ini yang mengatakan bahawa rumah tangga jutawan kosmetik itu kini sedang goyah seperti yang dilaporkan portal-portal media hiburan sebelum ini.

“Terima kasih semua yang menyayangi saya. Terima kasih isteriku @shahidadherbs untuk senyum yang selalu kau lukis di hati. Temanilah waktuku susah dan senang. Ku harap engkau kekal bersama selamanya,’’ tulis abang terlajak laris itu di Facebook.


DUGAAN BERAT BUAT NORMAN HAKIM DIATAS MUSIBAH MENIMPA MEMEY...MOGA NORMAN DAN MEMEY BERTABAH..!!!

Memey Suhaiza dimasukkan ke Hospital dan Telah kembali.. Semoga Norman Hakim dan sekeluarga sentiasa Tabah hadapi Musibah ini !!


TAKZIAH! Memey Suhaiza Dimasukkan Ke Hospital | Lama rasanya tidak mendengar berita mengenai pasangan Norman Hakim isterinya Memey Suhaiza. Mungkin ada yang sudah tahu dan ada yang mungkin tidak tahu. Minggu lalu Memey Suhaiza dilaporkan telah dimasukkan ke hospital akibat tidak sihat.

Berita tersebut telah dikongsikan menerusi laman Instagram milik Norman Hakim

Menurut Norman Hakim, Memey Suhaiza mengalami demam urat dan terpaksa dimasukkan ke hospital.
Syafakallah. Cian dia Masuk hari ke-3 breakdown.Isteri saya jarang meragam tak sihat. Tapi sekali sekala Allah kurnia kifarah utk dia rest. Mana dgn kerja,mana dgn anak5
Hari pertama demam urat, hari kedua (semalam) high fever. Doc bagi high dose injection for the speed recovery. Hope hari ni lebih baik dari hari semalam. Segala yg terbaik hanya dariNya. Doakan ye
Namun Alhamdulillah, dengan izin Allah Memey Suhaiza kini sudah sembuh. Suka betul tengok pasangan bahagia ni. Semoga Memey Suhaiza dan sekeluarga senantiasa diberi kesihatan yang baik serta dilimpahi rezeki yang melimpah ruah. Amin!!

Keluarga bahagia Memey Suhaiza dan Norman Hakim.


Sumber: ss-rakyat

DUNIA AKHIR ZAMAN !!! Suami Iklankan Isteri RM600 Sehari...Tak faham betullah suami yang tergamak menjual isteri sendiri demi kesenangan hidup mereka!!!

GILA..!!!! Suami Iklankan Isteri RM600 Sehari...Tak faham betullah suami yang tergamak menjual isteri sendiri demi kesenangan hidup mereka!!!


WTH??? Ada ke patut isteri sendiri pun nak diiklankan/disewakan dengan bayaran harga sebanyak RM600 sehari...

Tak diketahui pula isterinya itu disewa untuk tujuan apa sama ada dijadikan sebagai pembantu rumah yang mengemas, memasak atau yang paling malang sekali jika si isteri dipaksa melayan nafsu si lelaki hidung belang yang teringin sangat nak menyewa.

Tak faham betullah ada ke suami yang tergamak menjual isteri sendiri demi kesenangan hidup mereka.

Tak tahulah pula kalau-kalau akaun Facebook sang suami oleh orang-orang yang tak bertanggungjawab, yang sengaja mahu mengaibkan pasangan ini..

sumber: kezoom

MENGEJUTKAN...!!! Doktor Sangka Ada Ketumbuhan, Setelah Dibedah.. Apa Yang Keluar Drai Kaki Lelaki Ini Amat MENGEJUTKAN Dan MENGERIKAN..!!!

MENGEJUTKAN!!! Doktor Sangka Ada Ketumbuhan, Setelah Dibedah, Apa Yang Keluar Drai Kaki Lelaki Ini Amat Mengejutkan!!!


Macam Tak Percaya!! Doktor Sangka Ada Ketumbuhan, Setelah Dibedah, Apa Yang Keluar Dari Kaki Lelaki Ini Amat Mengejutkan! | Video ini buatkan anda terkejut,kerana ada cecair hitam keluar dari badan lelaki ini yang tersimpan dalam badan selama 38 tahun.


Menurut perbualan mereka lagi, lelaki tersebut pernah mendapatkan rawatan di Hospital Melaka, namun tiada tindakan lanjut diambil walaupun lelaki tersebut meminta bisul itu dibedah. Tambahnya, bisul itu telah tumbuh (berbintik) sejak dia lahir lagi.


                              


Sumber

AKHIRNYA TERJAWAB !! Bekas Suami Yatt Hamzah BONGKAR Siapa Sebenarnya Bakal Suami Yatt Hamzah Yg Baru Ni..

Bakal bernikah dengan seorang lelaki yang muda 10 tahun darinya, Yatt Hamzah, 36, pernah menafikan punca perceraian dengan bekas suami, Abdul Mutalib ialah orang ketiga yang menjalinkan hubungan dengannya.


Bagaimanapun, bekas suaminya, Abdul Mutalib Abdul Shukor, 36, tampil kepada Berita Harian Online menyatakan sebaliknya:

 "Mengenai bakal suami Yatt yang didakwa sebagai ‘orang ketiga’ dalam khabar angin perceraian kami, saya sama sekali tidak menafikannya.

Bagaimanapun, saya sudah lama memaafkan mereka. Saya mendoakan yang baik-baik untuk mereka.

Saya rasa berdosa mengiyakan secara langsung dengan menidakkan kebenaran yang nyata. Saya seperti bersubahat menipu masyarakat. Cukuplah komen saya mengenai hal ini.

Abdul Mutalib menambah yang dia tidak terkejut dengan berita perkahwinan Yatt dengan Mohammad Zulfadhli yang merupakan seorang jurugambar.

 "Seperti yang dijangka, saya tidak terperanjat dan terima berita itu dengan hati terbuka. Saya berdoa segala-gala dirancang berjalan lancar dan jodoh baharu Yatt kekal.

Saya juga berharap Yatt hormat, jujur dan taat kepada suami baharunya dan tidak mengabaikan tanggungjawab kepada anak kami, Suci Hanania Malikka.

Pasangan ini bernikah pada tahun 2009 dan bercerai tahun lepas.

Yatt dijangka bernikah dengan Mohammad Zulfadhli pada jam 8 pagi di sebuah masjid di Shah Alam pada 27 Februari ini. Dia juga khabarnya tidak akan melangsungkan majlis persandingan, hanya menganjurkan jamuan makan sempena hari jadi Suci Hanania yang genap enam tahun pada hari sama.


Sumber

Kisah SEBENAR Misha al Al Saud... Puteri Arab Saudi Yg Cantik Jelita Dihukum Mati Kerana Berzina..!!!

#Kisahbenar Kisah Misha'al Al Saud, Puteri Arab Saudi Yang Dihukum Mati Kerana Berzina! Masha Allah Tak Kira Siapa Lah pangkat Tetap Dihukum!


BERITA-HARIAN.NET - Tuhan menciptakan lelaki dan wanita untuk berpasang-pasangan. Meskipun begitu, tetap ada aturannya bagi seorang lelaki dan wanita untuk berhubungan. Misalnya etika dan sopan santun, maksimal adalah peraturan sebuah negara yang memang berdiri tegak mengatur hubungan lelaki dan wanita, sesuai dengan kaidah agama.

Arab Saudi adalah negera yang menjunjung tinggi nilai keislaman, termasuk dalam kehidupan bermasyarakat dan hubungan antara lelaki dan wanita.

Misha’al binti Fahd al Saud, Puteri Arab Saudi yang dihukum mati kerana berzina.

Negara tersebut bahkan telah mengatur tempat-tempat dan jam tertentu sehingga lelaki dan wanita yang bukan muhrim tidak akan bercampur sembarangan.


Walau begitu, Arab Saudi pernah menghukum puteri dari negaranya sendiri. Misha’al binti Fahd al Saud, seorang puteri terhormat yang merupakan cucu perempuan dari Putera Muhammad bin Abdulaziz, abang dari Raja Khalid bin Abdulaziz Al Saud.

Puteri yang Disayangi Banyak Orang

Misha’al adalah seorang gadis yang berjiwa bebas seperti burung dan sangat jujur. Ia merupakan kesayangan di Istana.

Raja dan seluruh keluarganya sangat menyayangi gadis tersebut. Misha’al juga gadis yang terpelajar dan memang suka menuntut ilmu.

Ia mendapat sokongan dari keluarga kerajaan Arab untuk belajar hingga ke berbagai belahan dunia.

Tidak ada yang kerajaan tidak berikan pada gadis itu. Sampai suatu ketika, ia pergi ke Lebanon untuk belajar.


Misha’al yang sudah cukup umur dan jiwa muda yang membara, bukan hanya untuk menuntut ilmu semata, tapi juga jatuh cinta.

Perempuan ini bertemu dengan seorang pemuda Lebanon bernama Khaled al-Sha’er Mulhallal. Sebut saja dia Mulhallal.

Benih-benih Cinta Terlarang

Perasaan di antara Misha’al dan Mulhallal makin mengembang dari hari ke hari.

Pemuda yang telah membuat puteri Arab Saudi itu jatuh cinta, sesungguhnya adalah keponakan dari Duta Besar Arab Saudi di Lebanon.

Namun sungguh, dia memang bukan siapa-siapa bila dibandingkan dengan status Putri Misha’al.

Di sisi lain, keluarga kerajaan sudah menjodohkan sang putri dengan pria yang sederajat. karena menganggap kalau gadis itu sudah cukup umur untuk menikah. Keinginan Misha’al belajar ke Lebanon, sebenarnya hanya usaha melarikan diri dari perjodohan tersebut.


Tapi cinta memang tidak memandang latar belakang. Misha’al terlanjur dimabuk cinta oleh pesona Mulhallal yang juga menuntut di Lebanon. Cinta membuatnya lupa segalanya. Lupa kalau dia seorang putri raja, lupa perjodohan, lupa keluarga. Dan cinta itu, menggiring nasib keduanya pada maut yang buruk.

Sudah jelas kalau cinta Misha’al dan Mulhallal tidak akan disetujui oleh keluarganya. Sang putri dan pria yang dicintainya merencanakan untuk lari. Perempuan itu memalsukan kematiannya, seolah-olah ia mati tenggelam dan tubuhnya tidak ditemukan.

Taktik ini digunakan untuk mengulur waktu. Sehingga ia bisa menyamar ke bandara sebagai seorang pria, meninggalkan tanah airnya dan hidup bersama pria yang ia cintai selama-lamanya. Namun sayang, akhirnya ia tertangkap di Bandaraya Jeddah.

Alarm di Bandara berbunyi nyaring. Mishaal ‘digerebek’ banyak sekuriti. Saat itu ada pemuda yang sempat berusaha menyelamatkannya, tapi sayang mereka dikepung terlalu banyak penjaga.

Para penjaga memisahkan mereka hingga berurai air mata, konon pemuda itu adalah Mulhallal. Akhirnya sang putri dikembalikan ke keluarganya. Dan yang lebih mengerikan, hukuman berat telah menanti mereka.


Usaha Keluarga Menyelamatkan Sang Putri

Karena tuduhan perzinahan perlu 4 orang saksi laki-laki dan kesaksian diri dengan 3 kali mengucapkan ‘Saya berzina’, kasus Misha’al sebenarnya masih bisa ditutupi. Keluarga berusaha melindunginya.

Sang raja memmujuknya dengan meminta Misha’al untuk tidak mengaku apa-apa agar selamat dari hukuman, yang penting ia tidak bertemu lagi dengan Mulhallal. Karena bila ia mengaku, tak seorangpun, bahkan datuknya sendiri, bahkan raja sekalipun, yang bisa menolongnya.

Namun sepertinya cinta itu sudah terlalu dalam. Puteri menolak melindungi dirinya sendiri, apalagi mengingkari cintanya pada Mulhallal selama ini. Misha’al kembali ke persidangan dengan tiga kali mengucap, “Aku telah melakukan zina. Aku telah melakukan zina. Aku telah melakukan zina.”

Maka dijatuhkanlah eksekusi mati kepada sang putri, begitu pula dengan kekasihnya. Eksekusi mati Misha’al dan Mulhallal terjadi di tahun 1977, tanggal 15 Julai di taman Gedung Ratu Arab Saudi.

Meski ia punya status yang tinggi, ia tetap diperlakukan sebagaimana terpidana mati. Kedua mata Misha’al ditutup, ia juga disuruh berlutut dan dieksekusi atas instruksi langsung dari sang kakek.

Ini dilakukan karena Misha’al dianggap telah mencoreng kehormatan keluarga, karena semestinya dia menikah dengan pria yang dijodohkan dengannya.

Mulhallal, dipaksa melihat eksekusi mati gadis yang dicintainya. Walau begitu, sebilah pedang juga sudah berada di dekat kepalanya. Dibawa oleh seorang eksekutor yang konon masih merupakan kerabat dari Misha’al.

Karena bukan dilakukan oleh algojo profesional, kepala Mulhallal tak putus dalam sekali tebas. Bisa dibayangkan kalau kematian itu jadi sangat menyakitkan.


Ada desas-desus yang mengatakan bahwa perempuan yang dieksekusi itu bukan sang putri, karena keluarga kerajaan. pasti tidak sampai hati melakukannya. Hanya kalangan kerajaan yang mengetahui dan menjadi saksi pedihnya eksekusi mati sang puteri dan pujaan hatinya.

Pasca eksekusi mati, peraturan tentang wanita di Arab jadi semakin ketat. Raja menambah penjagaan di beberapa fasilitas umum, di mana pria dan wanita mungkin untuk bertemu.

Kisah ini juga dibuatkan semacam film dokumenternya, berjudul Death of a Princess. Dan bisa diduga kalau film ini menuai kontroversi.

Kisah ini hampir mirip dengan Romeo dan Juliet, hanya saja realiti selalu lebih kejam dari drama yang sering kita lihat dalam film atau kita dengar dari kisah-kisah yang melegenda.

Hukuman mati buat Puteri Arab Saudi yang berzina dan hamil anak luar nikah.

Mohon bantu share jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk semua.


Sumber

PANAS !! PANAS !! Ramai TERKEJUT Dengan Keputusan Farahdhiya Ini Lepas Dia Ditawarkan Untuk Jadi Pelacur..

PANAS! Ramai TERKEJUT Dengan Keputusan Farahdhiya Ini Lepas Dia Ditawarkan Untuk Jadi Pelacur
Betul ke ni ? Macam tak percaya je !


PETALING JAYA: Penyanyi Farahdhiya mendedahkan telah diperdaya oleh individu yang menyamar sebagai pengacara Ally Iskandar dengan menawarkan pekerjaan dalam aktiviti pelacuran sebagai Gadis Peneman (Escort Girl).

Farah atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohamed Amin, 32, berkata, dia nyaris terpedaya kerana pada awalnya individu yang menyamar itu menawarkan kerja sebagai pengacara sebuah program televisyen.

"Saya ingin berkongsi kejadian yang berlaku pada saya sebelum ramai lagi tertipu. Tiga bulan lalu Instagram Ally Iskandar telah menghantar mesej untuk meminta nombor telefon saya, jadi tanpa sebarang syak kerana pernah beberapa kali bekerjasama, saya memberikan nombor telefon peribadi.

"Dia kemudian menghantar mesej di WhatsApp beberapa kali untuk menawarkan kerjahosting. Pada mulanya tiada masalah, semua perbincangan berkaitan kerja sehingga pertengahan perbualan itu membuatkan saya ada berasa ragu," ujarnya.

Farahdhiya memuat naik foto perbualannya di laman sosial Instagram pada Rabu.

Farah mendedahkan perkara tersebut bersama beberapa foto perbualannya dengan individu itu di laman Instagram miliknya pada malam Rabu.

Tambah Farah, individu tersebut kemudiannya mula menawarkan pekerjaan tambahan lain dengan bayaran ratusan ribu ringgit di luar negara.

Dia juga ditawarkan menjadi duta sebuah produk yang tidak dinyatakan, selain perlu menemani seorang VIP bercuti keluar negara.

"Ally palsu itu menawarkan extra job selain hosting dengan harga RM30,000 dan RM140,000. Awak boleh baca di gambar apa yang mereka tawarkan.

"Ia sangat biadap dan kurang ajar termasuklah minta saiz badan dan gambar depan belakang, nasib baik juga saya tidak bagi sebab saya boleh fikir mana yang betul dan tidak," ujarnya.

Farah berkata, dia sudah menghubungi Ally Iskandar mengenai hal itu dan dia memberitahu orang lain juga turut terpedaya dengan penyamaran tersebut.

Sehubungan itu dia bakal membuat laporan polis terhadap individu berkenaan agar menerima tindakan sewajarnya.

"Saya sudah bercakap dengan Ally Iskandar yang sebenar dan dia beritahu bahawa sudah beberapa orang lain turut terkena daripada individu yang sama.

"Saya akan buat laporan polis terhadap perkara ini dan saya risau kalau ada artis baru terpedaya dengan penipu ini," ujarnya.

Sumber

DI LUAR DUGAAN.. !! Lihat apa yang terjadi jika anda meletakkan bawang di telinga...ternyata sangat MENGEJUTKAN !!

Tolong SEBARKAN info baik ini...!!
Tidak Masuk Akal & Di Luar Dugaan!! Lihat apa yang terjadi jika anda meletakkan bawang di telinga ketika tidur di waktu malam...ternyata sangat mengejutkan dan tidak disangka-sangka!


Ibu dan nenek kita tahu betul bahawa tidak ada ubat yang lebih baik dari alam.

Salah satu keajaiban dari ubat lama bawang putih. Berikut adalah beberapa tips yang akan memukau anda dengan kemudahan dan kesan:

Bawang putih menghilangkan rasa sakit di telinga dan membantu dengan sakit kepala.

Sakit telinga adalah perasaan yang tidak menyenangkan, tetapi dengan bantuan dari bawang putih boleh mengurangkan dan menghilangkan dalam sekejap.

Bagaimana?
Secara ringkasnya ulas dibersihkan bawang putih di telinga anda. Sangat sesuai di telinga anda, sebagai plug telinga. Rasa sakit dan keradangan melewati dalam beberapa minit, dan anda jatuh panas merebak melalui telinga.

Bekerja pasti!
– Dengan kaedah ini anda boleh menyembuhkan sakit kepala.
– Dalam hal ini, ulangi prosedur sebelum tidur. Biarkan bawang putih tetap di telinga lebih malam.
– Di pagi hari anda akan menjadi seperti baru.

Bawang putih menurunkan suhu badan.
Ini sangat sesuai untuk anak-anak. Jika anak anda mengalami demam, memotong hirisan bawang merah dan rendam dalam cuka sider epal. Kemudian letakkan di kaki dan telinga anak anda. Suhu menghilang sangat cepat batuk Cure dengan bawang putih.

Jus bawang putih adalah sirap ubat batuk semulajadi yang sangat berkesan yang boleh anda lakukan dalam resipi ini:
bahan:
– 1 ulas bawang putih
– 2-3 sudu makan madu.

Cara-caranya:
Pilih kepala bawang putih yang indah dan sihat berukuran sedang. Kupas bawang putih dan dipotong. Masukkan ke dalam mangkuk yang lebih dalam dan tuangkan madu. Tutup mangkuk dengan foil atau pinggan dan meninggalkan pada suhu bilik semalam. Keesokan harinya, saring campuran melalui kasa tebal atau saringan. Ini adalah salah satu dos untuk satu hari.

Ambil satu sudu makan sirap setiap dua jam, atau anda boleh melakukannya lebih kerap. Tentu saja dalam waktu singkat anda akan merasa bahawa anda bernafas lebih mudah.

Sumber: info.mydebat

Friday, February 19, 2016

PANAS !!! PANAS !! Wanita berjubah akhirnya tewas juga di tangan Mat Negro..

NALURI setiap insan sememangnya mendambakan pasangan hidup untuk memenuhi keperluan zahir dan batin mereka.Perkara sama yang diharapkan Rozi Ali, seorang wanita Melayu Thailand yang berasal dari sebuah perkampungan di daerah Satun.Dia yang membesar di Selatan Thailand mengambil keputusan berhijrah ke Shah Alam, Selangor.

Keputusannya itu tidak sia-sia kerana tidak lama selepas itu dia bergelar seorang usahawan berjaya dalam bidang membekalkan peralatan aksesori rumah.

Mungkin kerana dihambat urusan perniagaan, soal jodoh tidak menjadi keutamaan wanita berusia 48 tahun ini.

Namun, kesibukan itu tidak menghalang wanita yang selesa mengenakan pakaian jubah ini daripada mengikuti kuliah agama dan solat berjemaah di sebuah surau di Shah Alam.

Situasi itu juga menemukan wanita bersuara lembut ini dengan seorang lelaki Nigeria bernama Suhaili yang bekerja sebagai pekerja kontrak berhampiran rumah Rozi.

Suhaili berbadan sasa selain berusia 20 tahun lebih muda daripada Rozi. Dia juga sering sembahyang berjemaah di surau yang sama.

Lama-kelamaan perwatakan sopan santun lelaki benua Afrika ini membuatkan hati Rozi terpaut.

Sepupu Rozi, yang merupakan ahli jawatankuasa surau terbabit turut berkawan baik dengan Suhaili.

Selepas tiga bulan mengenali antara satu sama lain akhirnya mereka dijodohkan dalam satu majlis pernikahan ringkas di surau itu pada pertengahan tahun lepas.

Majlis perkahwinan itu diaturkan oleh sepupunya bersama ahli kariah surau yang lain.

Rozi menyangka kehidupannya serba lengkap setelah mempunyai keluarga sendiri tetapi itu hanya permulaan noktah hitam dalam kehidupannya.

Belang sebenar

“Semuanya ternyata indah semasa awal perkahwinan. Dia seorang yang mengambil berat.

“Dia gemar memasak selain mahir menyediakan masakan Melayu. Semua itu membuatkan saya bersyukur dapat berkahwin dengannya,” tutur Rozi yang enggan gambarnya dirakam demi keselamatan dirinya.

Dua bulan selepas itu, Rozi disahkan mengandung.

“Saya dan Suhaili cukup gembira. Walaupun usia saya sudah lanjut ia tidak menghalang kami memperoleh anak sulung.

“Dia tidak membenarkan saya membuat kerja-kerja berat di rumah bahkan sering memasakkan makanan kegemaran saya,” ujarnya.

Bagaimanapun, menurut Rozi, sebaik sahaja anak sulung mereka selamat dilahirkan suaminya menunjukkan bibit-bibit perubahan.

Suhaili kerap keluar malam dan kadangkala tidak balik ke rumah selama berhari-hari dengan alasan berjumpa rakan-rakannya.

“Sebenarnya saya tidak kisah walaupun sepanjang mendirikan rumah tangga saya yang menanggung perbelanjaan rumah. Saya faham dia cuma pekerja kontrak, berapa sangatlah gajinya.

“Malah, saya selalu memberinya wang selain membenarkan dia menggunakan kereta Perodua Myvi saya. Tetapi perbuatannya yang tidak pulang ke rumah mencurigakan saya,” kata Rozi.

Setelah lama bersabar dengan sikap suaminya akhirnya mereka bertengkar pada awal Mac lalu.

Suhaili yang selama ini seorang pendiam dan tidak pernah melakukan kekerasan terhadap isterinya bertindak sebaliknya.

“Saya sering ditampar dan ditendang. Saya pernah membuat laporan polis tetapi salinan aduan itu disimpan Suhaili. Dia mengugut supaya saya tidak memberitahu peristiwa itu kepada sesiapa.

“Katanya saya akan dipukul dengan lebih teruk lagi jika mendedahkan perihal rumah tangga kami kepada orang lain,” ujarnya.

Selepas kejadian itu, Suhaili semakin jarang berada di rumah. Pernah sehingga berminggu-minggu dia meninggalkan si isteri.

Sekiranya pulang sekali pun dia cuma ingin meminta wang daripada Rozi.

Kahwin lain

Kebenaran akhirnya terserlah juga tidak lama kemudian. Rozi menerima panggilan telefon daripada seorang wanita bernama Fauziah yang mengatakan dia sudah berkahwin dengan Suhaili.

Lebih mengejutkan Rozi, Fauziah mendakwa berkahwin dengan suami Rozi itu di Thailand bagi menutup malu kerana dia sedang mengandung anak luar nikah Suhaili.

Menurut Fauziah, Suhaili mengaku kepadanya yang dia telah beristeri tetapi memburuk-burukkan Rozi dengan menuduh wanita itu tidak menjaganya dengan baik.

“Saya terkejut. Tidak lama selepas itu Suhaili pulang ke rumah tetapi dia tidak menafikan dakwaan Fauziah itu.

“Saya meminta cerai daripadanya tetapi dia enggan, kecuali saya memberikan kereta kepadanya dan wang sebanyak RM20,000 yang tentu sekali tidak akan saya berikan,” cerita Rozi.

Kerana tidak mahu terus makan hati, Rozi berpakat dengan beberapa ahli kariah surau untuk bersemuka dengan suaminya itu bagi menerangkan kesalahan yang dilakukannya.

Akhirnya pada awal Mei lalu semasa suaminya pulang untuk meminta wang, sepupu dan beberapa orang ahli kariah surau datang ke rumah Rozi.

“Setelah penjelasan diberikan, Suhaili bersetuju untuk menceraikan saya dengan talak satu selain memulangkan kembali kereta yang digunakannya.

“Saya memang sedih peristiwa ini berlaku ketika umur saya semakin lanjut. Sebelum ini banyak kes melibatkan warga Afrika menipu gadis Melayu tetapi kali ini lelaki seperti itu cuma alim-alim kucing atau berpura-pura baik,” kata Rozi.

Gadis berhijab ini TERLAMPAU suka dan fanatik kumpulan K-Pop, namun setelah dia sambung study di Korea, apa yang ditemuinya di sana amat mengerikan..!!

Gadis berhijab ini terlampau suka dan fanatik kumpulan K-Pop, namun setelah dia sambung study di Korea, apa yang ditemuinya di sana amat mengerikan.Wanita Ini FANATIK K-POP Sehingga Dia Sambung Belajar Di Korea.. Apa Yang Dialaminya Sangat MENGEJUTKAN !!! | Dua tahun saya di Korea. Waktu mula-mula ke sana dulu, saya masih lagi seorang K-popper. Dan masih lagi hanyut di dalam dunia hijabista.

“What do you like about Korea?” Satu hari professor saya yang berbangsa Korea berbasa-basi dengan saya.

“Oh, I really like the music. I’m a fan of Big Bang.” Jawab saya beria-ia. Sambil tersengih macam kerang busuk. Waktu itu umur saya dalam 26 tahun.

“Really? I don’t know that. I don’t listen to the young people’s music, because I cannot understand them.” Sekali lagi saya tersengih. Rasa macam bom pulak jatuh atas kepala. Adehh..

Empat bulan pertama, saya mula dinampakkan dengan ‘Korea yang sebenar’. Perasaan saya terhadap Korea, kalau dalam bahasa orang putihnya, mulai ‘bitter’.

Tidak dinafikan, Korea ada kemajuan dan banyak kelebihan berbanding kebanyakan negara Islam sendiri, termasuklah Malaysia. Bab keselamatan, memang superb. Bab disiplin, memang power. Pengangkutan awam mereka, sangat reliable, selesa dan menepati masa. Dan mereka amat bangga sekali dengan produk keluaran negara mereka sendiri berbanding produk dari luar. Walaupun, ianya cuma sekeping pizza.

Dan pengalaman saya sendiri sebagai satu-satunya ‘bunga’ di dalam makmal di universiti saya, saya memang amat ‘dimanjakan’ oleh oppa-oppa dan dongsaeng saya. Mereka amat suka membantu, dan bila saya nampak macam bersedih (kadang-kadang ada jugak waktu monyok sebab homesick hihi), semua orang akan ‘menyebok’. Itu, memang saya tidak nafikan.

Tetapi di sebalik semua itu, inilah satu lagi wajah Korea yang saya kenal.

‘Why you are praying? You are wasting your time. Don’t pray.”

“You can go out with me if you want. But please remove this (sambil mencubit hujung tudung saya).”

Beberapa kali, agama saya diprovok. Kalau tak sabar, memang boleh bergaduh sebenarnya duduk di Korea ni. Hihi.

Paling saya tak gemar, dari hari Isnin sampailah ke hari Jumaat, mereka akan bekerja bermati-matian. Sampai ke tengah malam buta.

“You have to stay in the lab, you cannot go home, not until our professor goes home. If he goes at 1 am, then you can go. In the mean time if you already finished with your work, you can watch movie or do whatever you like. Just, don’t go home early.” Budaya kerja dan budaya bodek yang agak ekstrem pada pandangan saya. Kalau balik awal akan dianggap sebagai pemalas, tak guna dan tak buat kerja. Setahun kena umpat tak habis.

Senior di makmal sebelah saya pula, dah nampak macam kura-kura sebab hari-hari asyik kena tengking dan maki dengan profesor. Mujurlah, Allah beri saya profesor yang sangat baik. Alhamdulillah.

Tiba malam Jumaat, masa untuk mereka enjoyyyyy!!! Waktu untuk minum (serta makan babi bakar; makanan kegemaran orang Korea) dan bergembira dengan kawan-kawan.

Yang lebih veteran dan ada anak bini, masuk kelab yang bercermin gelap. Layan perempuan juga mungkin. Apedehal dengan anak bini. Dah penat kerja, enjoylah pulak kan.

Lepas tengah malam, bersepah-sepah Korean yang mabuk. Membebel-bebel tak tahu butir bicara. Lembik kaki dipapah kawan-kawan. Akhirnya terlentang tidur atas jalan raya.

Hari Isnin nak ke makmal, sisa muntah bersepah-sepah. Tepi jalan. Dalam terowong. Geli!! Sampai di makmal, bau mulut sorang-sorang ya Rabbi!! Sebatu dah bau arak. Stres.

Dan jelak. Saya amat jelak sekali dengan semua itu. Mujur Allah hantar saya ke sana. Kalau tidak, mungkin sampai ke hari ini saya masih lagi hanyut. Sebagai K-popper dan hijabister tegar.

Universiti saya sendiri, memang terkenal sebagai universiti artis. Sebab universiti kami ada fakulti seni yang bagus. Jadi ramai artis yang belajar di sana.

Mungkin sekali atau dua kali setahun, akan ada mini konsert. Mujurlah, waktu itu hati saya sudah tawar dengan K-pop. Pernah juga diajak ke konsert artis Korea, tapi mujurlah Allah beri kekuatan kepada saya untuk menolak.

Entahlah. Saya jemu. Jemu dengan hidup yang sebenarnya penuh dengan ke’hipokrit’an. Totally plastik.

Bercakap pasal plastik, di fakulti saya, ada dua orang Korean yang merupakan sahabat saya sendiri yang telah melakukan pembedahan plastik.

Bahkan dah jadi kebiasaan bila ibubapa hadiahkan anak mereka dengan tajaan pembedahan plastik di Korea.

Sebab dengan cantik, hidup akan jadi lebih mudah. Lebih ramai kawan. Lebih senang dapat kerja. Lebih ramai calon untuk dipilih sebagai suami atau isteri. Pendek kata bila cantik, hidup akan berubah lebih baik.

Dan tahukah anda? Boleh dikatakan 99% artis Korea yang ‘comel’ tu semuanya buat pembedahan plastik.

Bagi setiap artis Korea, paling tidak mereka memerlukan masa 1 ke 2 tahun untuk menyempurnakan diri sebelum mereka debut sebagai artis. Latihan tarian, nyanyian, lakonan dan juga pembedahan plastik. Kerana bagi mereka, entertainment is a serious business. And fast money. So everything must look perfect.

Jadi hidung yang mancung, dagu yang tirus, mata yang bulat, bibir yang mungil, itu semua sebenarnya FAKE!!

Jadi please… Mohon jangan buang masa tertipu dengan semua itu.

Lagi budaya orang Korea, mereka amat suka bergosip. Tidak kiralah samada lelaki mahupun perempuan. Boleh bayangkan tak, oppa-oppa tu semua bersidai ramai-ramai (kalau kat Malaysia ni macam makcik-makcik yang selalu mesyuarat tingkap kat tepi longkang di petang hari tu), pastu potpet potpet mengumpat. Ya Allah, buruknya rupa.. Sungguh gelimat. Dekat makmalpun jadi dorang ni.

Letih sebenarnya saya. Letih dengan semua itu. Sebab itulah saya kembali semula kepada Islam. Waktu itu mata saya betul-betul terbuka. Ceh, sebelum ni ingatkan best sangatlah Korea tu kannn..

Betapa, syukurnya saya dipilih oleh Allah dan dilahirkan sebagai seorang Islam. Alhamdulillah, syukur. Syukur saya tak perlu strive gila-gila untuk hidup semata-mata untuk diterima macam orang Korea. Tak perlu jadi cantik, pandai atau kurus.

Syukur sebab dengan Islam, kita cuma perlu jadi diri kita sendiri dan cuma perlu taat perintah Allah sahaja untuk dapat syurgaNya.
Inilah, sedikit perkongsian tentang sebahagian daripada wajah yang saya kenal. Renung-renungkanlah.

Mana yang baik datang daripada Allah. Yang buruk daripada saya. Wallahu’alam. Wassalam.

Salam sayang,
Cikbeah @CBO Studio. via IKRAM JOHOR.


Sumber

MENGEJUTKAN... !! Inilah PUNCA SEBENAR 133 askar wanita Amerika termengandung di Iraq...

Perang di Iraq oleh Amerika masih tinggal sisa-sisa. Walaupun kerajaan Saddam tumpas, kini masih ada askar Amerika di sana.


Askar wanita yang akan ke Iraq diarahkan Kementerian Pertahanan Amerika supaya membawa kondom. Ini kerana berlaku peningkatan kehamilan yang agak mebimbangkan semasa misi ketenteraan.

Ada juga iklan di dalam sebuah majalah tentera memberi amaran kepada askar wanita supaya mengambil perlindungan kerana terdapat 50 lelaki untuk setiap wanita.

Peraturan ketenteraan di Amerika melarang askar mengadakan hubungan di kawasan perang. Namun menurut cerita dari pegawai tentera, larangan itu diabaikan sekiranya hubungan itu berlaku antara askar berpangkat yang sama (same rank) dan juga jika tidak mendatangkan kesan kepada operasi. Inilah punca sebenarnya selain ratio 50 lelaki untuk 1 wanita.

Statistik yang dikeluarkan menunjukkan 133 askar wanita hamil di Iraq dariapada Januari 2003 hingga tahun lepas.
PERGHH Rom@ntisss GILA !!! Lawak Mat BANGLA Ayat Awek Melayu...

Apa yang menjadi bahan lawak adalah bagaimana lelaki Bangla tersebut yang dikenali sebagai Murdu menaip mesej kepada wanita terbabit.Murdu yang yakin dengan dirinya adalah seorang yang handsome, rajin berkerja dan memiliki duit yang banyak. (Katanyalah)

Anyone singel here, mau care amoi
Sumber

MOHON SEBARKAN !! Kisah Benar Wanita Dir-0g0l Negro Ketika Buang Air Kecil di Stesyen Minyak Seorang Diri..!!

Kisah Benar Wanita Dirogol Negro Ketika Buang Air Kecil di Stesyen Minyak Seorang Diri. Kepada para wanita beringatlah sebelum terkena info ini dikongsikan oleh group what up penulis asal entri ini. Jadi jangan anda hanya membaca sebaliknya tolong sharekan info peringatan ini kepada saudara mara dan rakan-rakan lain di laman sosial. Semoga ia menjadi iktibar untuk semua.Kepada para wanita beringatlah sebelum terkena info ini dikongsikan oleh group what up penulis asal entri ini. Jadi jangan anda hanya membaca sebaliknya tolong sharekan info peringatan ini kepada saudara mara dan rakan-rakan lain di laman sosial.

Attention! Perhatian untuk Wanita, especially muda dan jelita yang selalu berhenti dan pergi ke toilet petrol station. Kejadian ini BETUL terjadi pada seorang kenalan rapat kakak ipar kawan saya sendiri (penulis asal entri). Seorang perempuan dan her boyfriend (also a future husband since they're about to get married soon) berhenti di satu petrol station sebab nak pergi toilet.

Kalau kita perasan kat petrol station contohnya Petronas atau Shell, ada toilet yg kat dalam kedai Station Minyak itu sendiri, ada yang luar sikit sebelah dengan kedai dan ada jugak toilet yang bahagian belakang, jauh sikit dari pandangan awam. Yup, she went to that toilet, yang kat belakang tu, alone at night, while the boyfriend was waiting in the car.

Selepas 30 minit menunggu, this girl tak muncul, dia terus pergi ke toilet belakang tu untuk cari. Dia jumpa girlfriend dia pengsan dan dalam keadaan yang agak aib (suspected dirogol). Sadly, it is true. Somebody grabbed her when she was entering the toilet, tutup mulut dia, kunci toilet and violently, she was being raped. Couldn't really tell who, but through what she could see, the person is black and she suspected a negro.

Kesian sangat kat mangsa ni sebab dia akan berkahwin tak lama lagi dan dia berada dalam keadaan yang sangat trauma dan tertekan sekarang. Of course, who wouldn't right! Nauzubillah kalau itu terjadi kt kita/keluarga kita.

So, tolonglahh jgn pergi toilet sorang2 especially yg jauh kt hujung dunia nun regardless mlm or siang. Please be extra careful, get somebody (kawan, adik, tunang, suami, anak, anyone) untuk teman walaupun rasa tak macho sebab kena tunggu depan toilet, but safety firstt!! It could happen to anyone, bertudung ke free hair ke, anyone could be vulnerable (this girl is wearing hijab, so lets not assume that rape is inclined to happen to those wearing revealing clothes ONLY). Just be extra cautious, peeps.

Kisah Benar Wanita Dirogol Negro Ketika Buang Air Kecil Di Stesyen Minyak Seorang Diri. Kepada para wanita beringatlah sebelum terkena info ini dikongsikan oleh group what up penulis asal entri ini. Jadi jangan anda hanya membaca sebaliknya tolong sharekan info peringatan ini kepada saudara mara dan rakan-rakan lain di laman sosial.


Sumber

AKHIRNYA KANTOI..!!! Cik Wawa Tewas ‘DIPUKAU’ Untuk B0-G3L & Dirakam...!!

Ampang: Terpukau dengan tindakan seorang kenalan baru wanita (Cik Wawa ) yang berbogel di laman sosial Skype menyebabkan seorang pemuda diperangkap sebelum dipaksa membayar RM1,500.Dalam kejadian jam 10.30 malam kelmarin, mangsa berusia 25 tahun dikatakan menggunakan laman sosial itu untuk berbual dengan suspek warga Filipina.

Sumber polis berkata, mangsa bagaimanapun teruja apabila wanita terbabit tiba-tiba berbogel dan mengajak mangsa turut melakukan tindakan sepertinya.

“Mangsa bagaimanapun enggan melakukan perkara itu dan cuba menamatkan perbualan mereka namun dia mendakwa bagai dipukau dan tidak menyedari turut sama berbogel.

“Mangsa kemudian menerima mesej melalui laman sosial Facebook empat jam kemudian meminta dia membuka pautan yang diberikan suspek,” katanya.

Sumber berkata, mangsa bagaimanapun terkejut apabila aksi dia berbogel dirakam di dalam laman You Tube menyebabkan dia panik.

“Suspek kemudian sekali lagi menghubungi mangsa dan mengugut bayaran wang RM1,500 jika dia tidak mahu video aksi itu disebarkan.

“Mangsa diarahkan membuat bayaran ke akuan bank diberikan wanita itu sebagai ‘tebusan’ bagi memastikan video itu dipadamkan,” katanya.

PADAH !!! KANTOI !!! [4 gambar] Memakai seluar terlalu ketat dan nipis Sampai nampak mis V ketika buat tarian K-POP..

PADAH !! [4 gambar] Memakai seluar terlalu ketat dan nipis Sampai nampak mis V ketika buat tarian K-POP..


Padah memakai seluar terlalu ketat dan nipis ketika buat tarian K-POP di depan penonton, lihat video di bawah, anda pasti akan terkejut beruk selepas menontonnya... lol.. mcm ni pon ada jugak ke haha... korg layan lah sendiri.. yg budak2 bawah umur sila main jauh2.. ini untuk dewasa atas 18 tahun keatas je


WAJIB BACA !!! KENALI WANITA Melalui BIBIR S3ksi ini... Bahagian yang akan BERMULANYA segala. Anda Pasti TERKEJUT gambar terakhir..!!

Percaya tidak kalau anda dapat membaca sifat teman, pacar atau mungkin keluarga wanita anda dari bentuk bibirnya saja. Setiap orang memiliki karakter bawaan yang sudah diwariskan oleh Tuhan, apalagi wanita yang memiliki banyak karakter dari bentuk tubuhnya.


Salah satunya adalah bentuk bibir yang berbeda-beda, dan hal ini akan sangat menarik sekali untuk diketahui. Bentuk bibir kecil, sedikit monyong, besar, dan bentuk bibir lainnya lucu sekali bila dilihat.

Apalagi di saat wanita sedang berkumpul rasanya dunia milik mereka saja, pasalnya jika para pria berkumpul tidak akan seheboh gerombolan wanita. Jadi wajar saja banyak yang menyebut wanita biang gosip. Gosip seakan-akan sudah mendarah daging bagi mereka.

Bibir Atas dan Bibir Bawah TipisKarakter pemilik bibir ini adalah pekerja keras, bertanggung jawab, dan pantang putus asa. Biasanya anda terkenal sebagai orang yang memiliki ekspetasi tinggi terhadap hal-hal yang anda lakukan dan memiliki selera berlevel tinggi. Serius juga merupakan karakter anda.
Sayangnya anda bukan tipe orang perasa, anda tidak mudah menembak perasaan sekitar anda. Saking sulitnya percaya dengan orang lain, anda harus memilih orang yang tepat untuk mendengarkan keluhan anda.

Bahagian Bibir Atas dan Bawah Tebal


Menyenangkan adalah sifat anda pemilik bibir tebal, sehingga banyak yang menyukai anda. Guyonan anda akan membuat orang-orang sekitar anda merasa terhibur dan betah berlama-lama di dekat anda.
Menurut anda hidup ini “berharga” jadi ketika anda mempunyai kesalahan, anda akan terus menebus dosa atau kesalahan anda sampai anda menjadi seseorang yang lebih baik lagi dan lebih-lebih baik lagi dari sebelumnya.
Kedamaian adalah impian anda, untuk itu anda akan sangat marah besar saat ada yang ingin merusak kedamaian anda. Kesenangan hidup adalah prioritas anda, sekali dirusak, anda akan bertindak tegas dan keras.
Banyak yang beranggapan memiliki bibir tebal berarti banyak bicaranya. Pernyataan tersebut benar, anda doyan berbicara panjang lebar dan di luar topik inti pembicaraan. Apalagi jika sudah membicarakan mengenai pengalaman hidup anda, dengan senang hati anda akan membeberkannya secara lengkap dan jelas.
Tak jarang banyak orang yang ingin diberi saran oleh anda, selain memang anda mudah bergaul dengan orang baru. Anda juga dengan enteng menceritakan pengalaman anda tanpa ada yang anda tutupi. Dengan demikian anda termasuk banyak memiliki teman tanpa batasan usia maupun latar belakang.

Bahagian Bibir Atas Tipis dan Bibir Bawah Tebal


Sifat anda yang menonjol adalah dermawan, anda akan terbuka untuk mengulurkan bantuan dengan ikhlas. Anda tidak pernah terbebani dengan amal, walaupun anda sendiri sedang mengalami kesulitan dalam hal materi. Iya sifat dermawan anda lebih tinggi daripada memikirkan diri sendri.

Murah hati juga milik anda pemilik bibir tipis di bagian atas dan tebal di bagian bawah. Anda akan banyak bicara saat dipancing lawan bicara, sebelum dipancing anda akan biasa saja. Banyak yang meminta saran kepada anda, karena hampir rata-rata saran anda bagus dan baik diterima


Sumber

             

SETELAH 5 Tahun Pemergian Achik Spin Inilah Gambar Wajah Terkini (2015) Anak Arwah Yang Anda Tak Pernah Teng0k !!!

SETELAH 5 Tahun Pemergian Achik Spin Inilah Gambar Wajah Terkini (2015) Anak Arwah Yang Anda Tak Pernah Teng0k !!!


Inilah wajah terkini anak arwah Achik Spin yang membesar dengan c0mel sedekahkan Al-Fatihah untuk beliau...."DEMI ALLAH, TADI I DAH BAGI" Kejadian Ini Semakin berleluasa di LEMBAH KLANG..!!! BERHATI-HATI... MEMANG MENAKUTKAN..!!

Seorang wanita bukan sahaja sanggup menggunakan nama Allah malah turut beristighfar ketika menipu kononnya mahu meyakinkan penguat kuasa bahawa dia telah menyerahkan kad pengenalannya ketika diminta semasa pemeriksaan dalam satu operasi bersepadu di sebuah pusat hiburan di Taman Melaka Raya di sini, kelmarin.


Malah wanita berusia 41 tahun bersama rakannya berumur 37 tahun itu mendakwa telah menyerahkan kad pengenalan kepada seorang lelaki bertopi dan sempat mengenyit mata kepada mereka ketika kad identiti tersebut diserahkan lapor Sinar Harian.

“Demi Allah, tadi I dah bagi”

Itu antara ayat yang diulang-ulang wanita yang berpakaian menjolok mata berwarna hitam ketika ditanya anggota penguat kuasa Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Jabatan Kesihatan negeri ketika ujian saringan awal urin dan HIV dilakukan kepada dia dan rakannya dalam operasi bersepadu bersama pelbagai agensi dilaksanakan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) kira- kira jam 2.45 pagi.

Pembohongan terbongkar kira-kira setengah jam apabila anggota penguat kuasa dari Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) dan Jabatan Imigresen negeri menjumpai kad pengenalan di dalam beg tangan kedua-dua wanita berkenaan.

Kad tersebut ditemui selepas pemeriksaan kali kedua di sebalik duit kertas berlipat pada poket kecil berzip dalam beg wanita berusia 41 tahun dan ditindih dengan kad-kad lain di dalam beg kecil yang terdapat di dalam beg tangan wanita berusia 37 tahun itu.

Kedua-dua wanita yang masing- masing berasal dari Merlimau dan  dan Banda Hilir itu juga menunjukkan muka selamba seolah- olah tiada rasa bersalah menipu penguat kuasa yang mula bengang dengan sikap mereka apabila pembohongan terbongkar.

Terdahulu, kedua-dua wanita tersebut didapati tiada jangkitan HIV dan tidak dipengaruhi dadah selepas pemeriksaan darah dan ujian saringan awal urin terhadap mereka negatif.

Bagaimanapun, mereka dikenakan tindakan oleh anggota penguat kuasa JAIM kerana didapati berkelakuan dan berpakaian tidak sopan di khalayak mengikut Seksyen 71 Enakmen Kesalahan Syariah Melaka 1991.

Ketua Pegawai Bahagian Penguatkuasaan JAIM, Rahimin Bani berkata, dua wanita berkenaan antara tujuh yang diberi surat perintah hadir ke pejabat JAIM untuk siasatan lanjut dan dokumentasi.

“Kesemua wanita berusia 21 hingga 41 tahun telah didapati memakai pakai tidak sopan ketika pemeriksaan dijalankan di dua buah pusat hiburan di Taman Melaka Raya, semalam (kelmarin).

“Kita minta masyarakat Islam menghormati undang-undang yang mewajibkan umatnya berpakaian sopan yakni menutup aurat bukan sahaja di pusat hiburan tetapi di tempat awam,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian, di sini semalam.

Menurutnya, tindakan tegas akan dikenakan termasuk didakwa ke Mahkamah Syariah terhadap individu yang dikesan melakukan pelbagai kesalahan yang diperuntukkan undang-undang.


Sumber

AIR MATA JEJAI MENGALIR LEPAS TENGOK 4 FOTO TERBARU FASHA DAN ANAK-ANAK... Lelaki Mana yang dapat Menahan Kalau Tengok ANAK-ANAK dalam Keadaan BEGINI. Hanya Lelaki yang tak punya Perasaan mampu TENGOK GAMBAR ini.

Tiada apa yang mampu diungkapkan, Fasha Sandha hanya mampu mengucapkan terima kasih terhadap peminat serta rakan-rakan artis yang memberi kata-kata semangat dan komen-komen positif yang sentiasa mendoakan supaya beliau tabah dalam mengharungi dugaan yang melanda.


Menerusi salah satu gambar yang dikongsi pelakon itu baru-baru ini, beliau memetik kata-kata semangat untuk sentiasa percaya ada hikmah di sebalik semua yang menimpanya.

Manusia berubah, jadi kita boleh belajar melepaskan dan menghargai apa yang kita miliki serta kita percaya kepada penipuan sehingga satu ketika, kita tidak akan menaruh percaya kepada sesiapa selain diri kita sendiri. Kadang-kala, perkara baik tidak semestinya kekal selama-lamanya," katanya.

Fasha juga dilihat sering memuat naik gambar kedua-dua anaknya, Putra Rayfal, 3, dan Putri Raysha Jemyma, 2.

Menyifatkan kedua-dua anaknya sebagai nadi hidupnya, Fasha turut mendoakan agar mereka kuat sepertinya.

"Kesiannya anak ibu ni. Batuk. Semoga jadi tabah seperti ibu dan Abang Fal," ujarnya.

Perkahwinan pelakon Fasha dan Rizal Ashram Ramli yang lebih dikenali sebagai Jejai berakhir apabila Mahkamah Tinggi Syariah mengesahkan perceraian mereka pada 20 Januari lalu.

Dalam pada itu, peminat masih tidak putus-putus memberikan kata-kata semangat kepada pelakon yang ketika ini sedang sibuk menjalani penggambaran drama baharunya, Tentang Hati 2.
PERGHH HOT GILER !!! 8 Gambar Ehem2 Amyra Rosli TERSEBAR. #No. 8 Paling Hot..Jom Lihat BIODATA Amyra Rosli Sekali..Pasti Anda akan TERKEJUT..Tak Sangka..!!

FUHLAMAKK HOT GILER !!! 8 Gambar Ehem2 Amyra Rosli Tersebar. #No. 8 Paling Hot..


Biodata Profil Amyra Rosli

Nama sebenar: Nur Amira Izzati Rosli
Umur: 24 tahun (2015)
Tarikh lahir : 24 Ogos
Asal: Kuala Lumpur
Ibu: Noor Zaridah Ahmad
Adik-beradik: Anak sulung daripada empat adik-beradik
Pendidikan: Diploma teater Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara)

Duta: Aura White SkinSpa

Antara Drama/Telefilem:
Suamiku Encik Sotong, Jodoh, Supermax, Warkah Cinta (TV AlHijrah), Cinta dan Wahyu

Popular Posts